Triki za shranjevanje oblačil v manjših spalnicah

Manuel Kalman
Default photos
Default photos

Ste se ravnokar preselili v majhno stanovanje, ki je sicer simpatično, a v spalnici ni veliko prostora, kamor bi lahko obesili in pospravili vsa svoja oblačila? Naj vam to ne predstavlja težav! Za vas smo pripravili nekaj preprostih trikov, kako lahko shranjujete oblačila v še tako majhnem prostoru.

Poskusite z vejo

Mogoče je to malce nenavadna ideja, a v bližini vaše stavbe je zagotovo kakšno zapuščeno drevo. Uporabite staro vejo, jo pritrdite na steno in nanjo obesite oblačila, sobi pa dodajte rustikalen videz. Investirajte v stojalo za oblačila Najboljša stran stojala je, da bodo vaša oblačila vidna ves čas, zato boste hitro ugotovili, katera oblačila radi nosite in katera nimajo več kaj iskati v omari.  

Če imate posteljo, ki se dvigne in ima spodaj predale, je to najboljša rešitev, ki vam bo prihranila ogromno prostora. Ne, zavese niso več samo za na okna. Za posteljo namestite stojalo za oblačila in prostor zakrijte z zaveso. Tako boste spalnico povsem ločili od garderobe. Pod stojalo ali obešalnik namestite polico. Na obešalnik lahko obesite oblačila, na in pod polico pa zložite svoje čevlje.

Naredite prostor za čevlje

Če ne želite, da vam čevlji ne ležijo po celi sobi ali pod posteljo, je najbolj pametno, da ozko omaro s predali predelate v omaro za čevlje, ki vam ne bo vzela veliko prostora. Vertikalno shranite čevlje. Uporabite staro lestev in nanjo od zgoraj navzdol obesite čevlje. Oblačila postavite za posteljo. Podobno kot pri triku z zaveso, samo da v tem primeru oblačil ne skrijete za zaveso, ampak jih postavite na ogled. Naj v svetli ali beli sobi vaša pisana oblačila postanejo glavna atrakcija.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine